Očista hrubého čreva


Do 2 litrov ochladenej prevarenej vody pridať 1 pl citrónovej šťavy. Klystír vykonávame prvý týždeň denne, druhý týždeň obdeň, tretí týždeň ob dva dni, štvrtý týždeň každý tretí deň, piaty týždeň raz za týždeň. Táto procedúra tiež pomôže zbaviť sa hemoroidov.
Odporúča sa kombinovať bielkoviny so zeleninou a ovocím. Ďalej zeleninu a ovocie kombinovať s uhľohydráty (zemiaky, chlieb, obilniny, cukor, čaj, kompót, džem).
Tekvica sa nezlučuje s ničím.
Pri dysbakterióze čriev sa odporúča jesť cesnak.
Denne po dobu jedného až dvoch týždňov zjesť ráno nalačno strúčik cesnaku hodinu pred jedlom a večer dve hodiny po večeri. Príznakom vyliečenie bude, že sa človek po jedle prestane vzdúvať. Môže pritom dôjsť k páleniu v pažeráku a žalúdku a búšenie srdca. Cesnak je jediná potravina, ktorá obsahuje harmónium, čo je prvok, ktorý zlepšuje funkciu všetkých chlopní. Ďalej sa pre úpravu vnútorného pH odporúča jablčný ocot. Zbavuje ľudí bolestí žalúdka, hemoroidov, gastritídy, zápchy, bolesti v kĺboch​​. Miesto škodlivého cukru sa odporúča zjesť 1 pl lyžicu medu a koncentrácie iónov vápnika v krvi bude maximálne vhodná. Kto je na med alergický, usadeniny v tráviacom trakte. Po očiste nebude na med alergie.
Aby sme zlepšili funkciu vnútorných slizníc, je dobré použiť ovsený odvar. Ovos zomletí na múku. 2 pl ovsenej múky dať do termosky a zaliať pol litrom vriacej vody. Nechať odstáť 3 - 4 hod Je to dobré pri anémii, pre rodičky, pri alergiách na lieky, pri cukrovke, zníženej kyslosti, chronických chorobách pľúc, pri narušenej peristaltiky. Čaj z ovsa obnovuje sliznicu čriev, žalúdka, parenchymatóznych tkanív orgánov a prirodzene zvyšuje imunitu.