Pečeň je zodpovedná za zdravie


Pečeň je najväčší orgán v tele - váži približne rovnako ako mozog - 1,5 kg. Majú mnoho funkcií, pôsobí tiež na imunitný systém. Pečeň má však jedinú tráviacu funkciu - tvorbu žlče. Žlč je potrebná pre trávenie tukov. Žlčník sa stiahne v okamžiku, kedy začneme žuť a pocítime prvé chuť potravy. Keď jeme mastnú stravu a prejeme sa jej, je nutné deň dať pečeni a žlčníku odpočinok - deň bez jedla! Večer je dobré nejesť mäso, ale napr pohánkovú kašu na vode, alebo večerať artičoky, ktoré veľmi prospievajú pečeni. Možno ich pridať do pohánkovej kaše. Ak nie sú k dostaniu, možno v lekárni kúpiť artyčokovú tinktúru a pridať pár kvapiek do kaše.Pečeň nemajú rada veľké zaťažovanie a stresy.Šalát lieči pečeň i zrakCisár Augustus si liečil pečeň šalátom. 3x denne jesť zelené listové šaláty, piť tiež denne pol litra šťavy z jabĺk a červenej repy, v zime do šalátu pridávať tekvicu. Zlepší sa stav pečene i zraku. Šalát je balzam na pečeň kvôli množstvu minerálnych látok a vitamínov.Aké sú príznaky toho, že pečeň potrebujú pomoc?Ak sú chorá pečeň, môžu byť zasiahnuté aj kĺby. Vzniká napríklad artritída. Chorá pečeň prispievajú tiež k vzniku alergických reakcií.Kožné choroby často súvisia s chorými pečeňou. Napríklad psoriáza bez ochorenia pečene nebýva. Bronchiálna astma a bronchitída majú tiež súvislosť s chorými pečeňou. Ak chceme tieto choroby liečiť, musíme bezpodmienečne liečiť pečeň.Keď je veľa tepla v pečeni, ovplyvňuje to negatívne psychiku, človek sa stáva agresívny a môže vyvolávať škandály. Ak sú prebytky sucha a chladu v pečeni, tvorí ak sa v nich kamene a pečeň nie sú dosť aktívne, človek trpí depresiami a plačlivosťou. Človek je zaujatý svojimi problémami, príliš o nich premýšľa a nemôže spať. Bojí Ak sa chladu, znamená to nedostatočnú funkciu pečene.Sú bolestivé zóny, na ktoré pôsobíme tlakom. Ak tieto miesta nebolí, pečeň sú v poriadku. Tlačíme na hornej uhol pravej lopatky a či je to bolestivé, znamená to, že pečeň nie sú v poriadku a že tam dochádza k nejakom zápalovému procesu.Bolesť na úrovni prsné bradavky zboku vpravo na rebrách informuje o problémoch pečene. Hrudnej kosti medzi 3. a 4. rebrom tiež.Tiež sú miesta na nohe, ktorá nám ukážu v prípade bolestivosti, že je zápal žlčníka alebo zápal žlčovodov. Pravú nohu sede uvoľníme a delíme na polovicu vzdialenosť od podkolennej jamky po členok. Tu mačkáme sval v línii nad členkom. Ak toto miesto bolí, platí vyššie uvedené.Ďalej pravú nohu z vnútornej strany rozdelíme na tretiny (opäť od podkolennej jamky po vnútornej členok. V každej tretine stláčate, a to aj na krajných bodoch, tj u podkolennej jamky au vnútorného členka. Ak to bolí, je zápalový proces žlčovodov.Hnedé škvrny na koži v oblasti pravého podrebrí signalizujú chorá pečeň a tá súvisia s očami. Znečistená pečeň s prebytkom tepla vyvolávajú bolesti očí, potrebu trieť si oči, konjunktivitída. Zatlačíme Ak na spodnú oblasť obočie v jeho polovici bližšie k nosu a pocítime bolesť, znamená to problém v pečeni. Pri problémoch s videním masírovať tieto miesta a budeme tak pôsobiť na spojenie medzi pečeňou a zrakom a tiež na očné nervy. Stav sa bude zlepšovaťAko ďalej odstraňovať zistené problémy?Potom berieme bylinky, ktoré majú žlčopudný efekt, pôsobí protizápalovo a dobre na pečeň. Urobíme zápar v silnej koncentrácii a pridáme veľa soli. Do tohto silného roztoku máčame plátenko a na noc robíme obklady nôh v oblasti lýtok podľa vyššie uvedenej diagnostiky. Ráno tieto body prestávajú bolieť. Tým sa lieči tento problém.Čo robiť, keď žlč nedostatočne odtekáAk je stázy žlče, je možné si sami pomáhať ľahu tlakom pod pravým podžebřím. Vchádzate si pri výdychu štyrmi prstami pod pravej podrebrí, zadržíme dych a držíme tlak prstami. Počítame do desať. Potom nadýchneme a povolíme stisk. Ďalej na priesečníku prednej strednej dráhy a kolmo na ňu idúce línie v úrovni posledného rebra je zóna žlčovodov. Ak sú žlčovody menej priechodné, budeme pri tlaku na toto miesto pod rukou cítiť, že niečo žbluňkne. Opakovane v tomto mieste tlačíme, kým sa bude žbluňkání opakovať. Je to vyvrhované žlče, ktorá tam stála a neodchádzala.Ďalej pôsobíme na orgán, ktorý tvorí dvojicu s pečeňou - na pankreas. Tlačíme v rovnakej výške, ale trochu vľavo, pod ľavým podžebřím. Nádych as výdychom zatlačiť pod ľavej pod rebrami. Ak budeme cítiť bolesť, držíme, kým bolesť nezmizne.Potom je potrebné urobiť klystír. Všetko odišlo do tenkého čreva a potom do hrubého čreva, preto je klystír okamžite potreba.Diéta po žltačke: urobí ak sa diétna chyba, pečeň o sebe dávajú vedieť. Pre pečeň je potreba fermenty, ktoré sú obsiahnuté v čerstvých šťavách. Nejesť vyprážané! Jesť čerstvé potraviny. Nejesť tučné, tortičky atď Bolesti pri žltačke bývajú v pravom boku a vystreľujú pod pravú lopatku. Chudne sa pritom, zvracia sa a sú silné bolesti.Po čaji z nechtíka lekárskeho prestala pacientka zvracať. Na 1 liter 1 pl nechtíka, zaliať vriacou vodou, nechať odstáť 15 minút. Ďalej sa robili klystíry vodou. Potom pila celý mesiac horký palina. Po ňom prestali bolesti. V priebehu troch mesiacov začala postupne po troške jesť. Vyliečila sa.Žlčopudný čaj2 rastlinky kvitnúcich jahôd is koreňmi dobre umyť a nechať preschnúť na tienistom mieste. Dáme ich do čajníka a zalejeme pol litrom až litrom vriacej vody, necháme odstáť a pijeme v priebehu dňa. Po mesiaci a pol zvyčajne nastupuje zlepšenie stavu pečene.Recept na podporu funkcie pečene1 pl nechtíka lekárskeho, rebríčka 1 pl, suchokvet (Xeranthemum) 1 a pol pl. Vezmeme dve litrovej fľaše. Do prvej fľaše nasypeme nechtík a rebríček, do druhej suchokvet. Zalejeme vriacou vodou a 15 minút necháme odstáť. Potom tieto dva čaju zlejeme dohromady.Teplé pijeme po 50 ml s medom trikrát denne 20 minút pred jedlom po dobu jedného týždňa. Potom urobíme týždeň pauzu a môžeme opäť opakovať vždy s týždňovou pauzou.Komentár lekárky, odborníčka na mikroelementy. Sú tu tri byliny, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Všetky účinkujú žlčopudne, protizápalovo a antisepticky. Všetky obsahujú vo veľkom množstve prírodné vitamín C. V nechtíka a rebríčka je betakarotén. Je to dobrý profylaktický čaj, ktorý podporuje funkciu pečene.Otrava pečenePremyjeme 3 poháre ovsa, zalejeme tromi litrami vriacej vody, premiešame a varíme 20 minút. Vznikne slizovitý odvar bielej farby. Pridáme 100 g jarného medu a šťavu z jedného citróna. Pol pohára pol hodiny pred jedlom trikrát denne vypiť. To robiť asi mesiac. Funkcia pečene sa výrazne vylepší. Slizovité látky obnovujú funkciu pečene. Ak je zničené 75% pečeňového tkaniva, zvyšných neporušených 25% môže zabezpečiť životné procesy. A ak týchto 25% dostane podporu, je možné postupne obnovujú celkovú funkciu pečene.Elixír z púpavy pre pečeňOdstraňuje bolesti, rozpúšťa kamene v žlčníku, posilňuje odtok žlče. Je potrebné tento elixír brať dlhodobo.350 kvetov púpavy nazbierať ráno za suchého počasia. Kvety zalejeme jedným a pol litrom vody, pridáme 1 kg cukru, dáme na oheň, privedieme k varu a na miernom ohni držíme asi hodinu. Potom precedíme a je to hotovo. Pridávame do čaju a tiež berieme po jednej pl pred jedlom.Obmena tohto receptu: namiesto cukru dať 1 kg medu, nechať rozdrobená kvietky v mede a po 1 pl brať pred jedlom. Chladný spôsob prípravy ušetrí biologicky aktívne látky medu i púpavy.Komentár odborníka na prirodzené ozdravenie organizmu: púpava výborne ovplyvňuje funkciu pečene.Čaj z koreňa púpavyKoreň púpavy - 1 pl - zalejeme pohárom vriacej vody a na veľmi miernom ohni varíme 5 minút. Necháme odstáť 10 minút, scedíme a vypijeme na trikrát počas dňa.Šalát z listov púpavyListy púpavy namočíme do slanej vody, aby sme zlikvidovali prípadné parazitmi a aby odišla horkosť. Necháme lúhovať v slanej vode a zatiaľ pokrájame iné horké zeleniny. Najprv reďkovku, potom pór, ktorý obsahuje protiparazitárne látky, vitamíny, fermenty atď Tiež pokrájame kôpor, ktorý pomáha odvádzať plyny, ktoré sa v organizme utvorili. Normalizuje procesy v črevách a pôsobí ako profylaxia dysbakterióze. Petržlenová vňať, uhorka, jablko, všetko pokrájame. V jablku je železo potrebné pre funkciu žalúdka. Pečeni dodá energiu aj citrónová šťava. Teraz vyberieme zo slanej vody listy púpavy, pokrájame ich a pridáme ich do šalátu. Pokvapkáme zastudena lisovaným olejom, zamiešame, mierne osolíme.