očista pečene


Ak je stav parenchýmu pečene a žlčovodov mimo normu, (bujóny, mliečne výrobky, alkohol, patologické stavy), zmenšuje sa filtračné a sekrečné schopnosť pečene. Časť bilirubínu zostáva v pečeni a časť v žlčovodoch, hladina bilirubínu sa v krvi zvyšuje. V žlčníku vznikajú bilirubínovej kamienky.Očistu pečene je treba robiť pravidelne.Hrubé črevo musí byť čisté.Citrón a olivový olej ničím nenahradzovať.Pred očistou pečene jesť vegetariánsky.Prísne dodržiavať čas očisty, tj od 19 do 20 hodín.300 g olivového oleja a 300 g citrónovej šťavy. Prvý deň urobiť klystír a celý deň piť čerstvú jablkovú šťavu v akomkoľvek množstve. Druhý deň to isté. Tretí deň to isté, ale piť jablčnú šťavu len do 19 hodín. Potom si ľahnúť do postele a na oblasť pečene priložiť teplý termofor a každých 15 minút piť olej a citrónovú šťavu - 3 pl oleja a hneď nato 3 pl šťavy z citróna. Usadeniny odídu počas 24 hodín zvyčajne na trikrát. Potom urobiť klystír, jesť týždeň vegetariánsky. Stolica bude svetlá. Prvý rok robiť očistu pečene raz za štvrť roka a potom raz za rok.
Pre očistu pečeneČerstvé korene púpavy a korene žihľavy vymáčíme pol hodiny v slanej vode (1 pl lyžicu soli dáme do 1 l vody), aby sme odstránili parazity. Potom korene púpavy a žihľavy pokrájame. Dáme oboch rovnaké diely. Naplníme touto zmesou drobných kúskov 1 článok, zjeme to 3x - 4x denne 20 minút pred jedlom a zapijeme pohárom vody. To robíme 14 dní. Tým očistíme pečeň.Komentár Prof. MUDr. Alexeja Siňakova, apiterapeuta a fytoterapeutProf. Siňakov odporúča vodný extrakt propolisu, ktorý je elixírom pre pečeň, sú to čisté antioxidanty. Tento elixír obnovuje funkciu pečene na bunkovej úrovni. Tiež odporúča perga peľ - je to kvetový peľ, ktorý včely spracovávajú svojim sekrétom a ukladajú ho do jednotlivých buniek plástov. Perga peľ obsahuje takmer všetky vitamíny, celý komplex stopových prvkov i makroelementov, ktoré sú nutné pre obnovenie obranných síl organizmu. Perga peľ treba brať po čajovej lyžičke 3x denne. Pri chorobách pečene je potrebné si odoprieť tučnú stravu, hlavne živočíšne tuky, vyprážané a údené jedlá, ostré korenia. Jesť pohánkovú kašu s rastlinným olejom.