Kameň v žlčníku


Lekár poradil veľa sa pohybovať, diétne jesť s obmedzením tukov a piť čaj z šípků.Dále lekár poradil zaradiť často do jedálnička oranžovú tekvicu. Do kaší tiež tekvicu pridávať.Tekvicu postrúhať nahrubo, jablko dobre očistiť a narezať na kocky, pridať hrsť vlašských orechov a hrsť hrozienok, šťavu z polovice citróna. Trocha olivového oleja, prípadne pridať trochu medu.Fytoterapeut Irina Stefanovskaja uvádza, že na pečeň a žlčník je vynikajúci ovos - ovsená kaša. Kto má za sebou operáciu žlčníka, je dobré namlie semená pestreca mariánskeho na múku, zaliať jednu čajovú lyžičku vriacou vodou - do pohára. Na starej Rusi liečili otravu muchotrávkou tým, že podávali nápoj z pestreca. Tým zachraňovali život a detoxikovali pečeň. Pestrec tiež zabraňuje vstrebávaniu toxínov z tenkého čreva do pečene.Stavikrv vtáčí (Polygonum aviculare) a list brusnice sú ako čaj vhodné pre osoby, ktoré majú v žlčníku piesok alebo veľmi malé kamienky.Ľuďom, ktorí prišli o žlčník, sa zvyčajne ukladajú veľa soli v kĺboch, bolí kosti atď Títo ľudia by nemali piť silné žlčopudné čaju, ale pre nich je vhodný suchokvet (Xeranthemum), ktorý reguluje kyslosť tráviacej sústavy a tým sa zabraňuje tvorbe a ukladaniu nadbytočných solí.Na pečeň pôsobí pozitívne určité zvuky. Spievame-li, počuje nás aj naše orgány. Trieme ruky o seba, rozohrejeme dlane, položíme ich na oblasť pečene a v smere hodinových ručičiek jemne masírujeme a pritom opakovane vyslovujeme Sá. Tým pečeň upokojíme. Ruky položíme na oblasť žalúdka, hladkáme ju v smere hodinových ručičiek a syčí: SSSS. Hovoríme k pečeni: "nepodvedie ma dnes, má milovaná pečeň." Hovoríme nežne k orgánom, ony na to počuje.Čo hovorí profesor chirurgie, doktor medicínskych vied, Oleg Lucevič o rozhovoroch s orgánmi: "Stretol som sa s matematiky a fyziky, vysoko vzdelanými ľuďmi, ktorí tvrdili, že inštitúcia nás počuje, keď k nemu hovoríme. Je teda možné vyvolať zodpovední reakciu orgánu. Títo ľudia o tom vôbec nepochybujú. Vedecké dôkazy o tom nie sú, ale ja si myslím, že s orgánom je možné sa dohovoriť. "Ako cvičiť, aby sme pomohli pečeni.Odborník na liečebný telocvik Kirill Poťomkin ukazuje cvičenie:Stojíme s nohami na šírku ramien, s nádychom sa predkláňame a opierame ruky o stehná. Pri nádychu vtiahnuť brucho, nadychujeme sa do hrudníka, čím masírujeme pečeň. Pri výdychu sa vraciame do stoja.Ruky zopneme v zátylku, stojíme vzpriamene s nádychom, s výdychom skloníme hlavu a snažíme sa dotknúť pravým lakťom ľavého kolena, ktoré vysoko zdvíhame, ideme ním lakti ústrety. To isté na druhú stranu.Dychové cvičenia pre vnútornú masáž pečenePostojačky nádych, veľmi hlboký a pomalý, trvajúci až 15 sekúnd, potom pomalý výdych sa zatiahnutím brucha.Ak máme horkosť v ústach, znamená to, že pečeň potrebujú starostlivosť. Stoji zatlačíme prstami oboch rúk do pravého pod rebrami. Ak máme bolestivý pocit, netlačíme viac, ale doterajšie tlak držíme. Za chvíľku bolesť prestane. Počas 15 - 20 minút bolesť prejde. Je to masáž pečene, tak zvaná viscerálnej masáž.Komentár profesora chirurgie Olega Luceviče k cvičeniuVšetky cvičenia sú dobrá. Treba si však uvedomiť, že 80 percent bolestí brucha súvisí so stavom chrbtice. To poznajú všetci fyzioterapeuti. Je potrebné si uvedomiť, že všetko v našom tele spolu súvisia. Správne vedené cvičenie je veľmi potrebné a je potrebné ich tiež konzultovať s odborníkom. Pokiaľ je akútny stav, cvičenie nemusí pomôcť. Ale ako prevencia a podporná liečba je cvičenie veľmi dobré.Rady na záverNenoste silno stiahnutý opasok. Zhoršuje to funkciu pečene.Aby pečeň dobre pracovala, je potrebné prijímať potravu 3x - 4x denne.Aby vám pečeň dlho dobre slúžila, jedzte menej vyprážaného.Nenervujte sa kvôli drobnostiam. Nervozita a hnev zhoršujú funkciu pečene.Je mäso a masť priateľ, alebo nepriateľ?Nadmiera mäsa poškodzuje obličky, hlavne pri veľkom množstve údenín. Jesť hlavne kvalitné čerstvé mäso asi dvakrát týždenne, hlavne varené alebo pripravované na pare.Mäso jesť so zeleninou. Dávať prednosť mäsu varenému pred pečeným. Aby sa mäso dobre trávilo, zeleniny musí byť 3x - 4x viac ako mäsa. V zime jesť mäsa viac ako v lete. V zime dávajte prednosť masti, pretože udržiava v tele teplo a dodáva energiu.Pre očistu od nadmiery údenín a veľkého množstva mäsaBrezové púčiky, ľubovník, suchokvet (Xeranthemum), všetkého po 1 článku zaliať 2 pohármi vriacej vody, necháme odstáť a vypiť v priebehu dňa po pol pohári.Signál sýtosti prichádza 20 min. po začiatku jedla nezávisle od toho, koľko človek zjedol. Preto treba jesť pomaly as potešením, dôkladne žuť.Mäso je základným zdrojom železa. Králik, kura, morka - ich mäso má málo tukov. Je diétne. Jesť veľa zeleniny a strukoviny.Pythagoras odmietol jesť mäso, lebo vraj mu bráni predvídať budúcnosť a vadí v premýšľaní.Po veľkej fyzickej záťaži sa odporúča odvar zo sušených šípok a na raňajky sušené marhule, vlašské orechy a semená slnečnice. Zalejeme trochou medu, prípadne pridáme trochu citrónovej šťavy. Je to väčší zdroj energie ako mäso.Slabé nechty a zubyJesť potraviny s obsahom kalcia - mliečne a hlavne kyslé mliečne výrobky. Hlavne tvaroh. Pridáme k nemu sušené marhule, jablká, sušené slivky. Je to veľmi chutný šalát.Muchtar Gusenchadžijev - herec a najohybnejšia človek na planéte. Odporúča chase - je to druh zeleninovej polievky bez soli.Sadlo ako panacea50 g rozpustenej masti a 100 g smoly. Rozohriať a zmiešať. Vynikajúce mazanie na psoriázu.Tiež to pomáha pri prechladnutí priedušiek a hlasiviek ako obklady na hruď a krk. Tiež pri problémoch s hlasivkami to brať vnútorne.Sadlo môže spôsobovať aterosklerózu.Na Bajkale hovoria, že masť pomáha od anémia.400 g vniřního masti, 6 jabĺk, narezať a zmiešať s masťou, dať do rúry, aby sa to pomaly rozpúšťalo. Kým sa to rozpúšťa v rúre, vziať 12 žĺtkov as cukrom je našľahať dobiela. Potom do zmesi žĺtkov a cukru pridať 400g dobrej kvalitnej čokolády. Nastrúhať ju do toho. Potom to všetko zmiešať a brať po 1 článku 3x za deň. Obsahuje to veľa železa.Jazvecov sadloRecept proti nachladnutiuDo jezevčího masti pridať 1 pl šťavy aloe a 1 pl medu, trocha kakaa a 1 článok kravského masla. Zmiešať. 1 pl tejto zmesi zaliať horúcim mliekom a dvakrát denne brať. Do troch dní prestane prechladnutie a kašeľ.Jazvecov sadlo čistí pečeň. Obsahuje arachidónovú kyselinu, ktorá čistí cievy a kĺby.Jedlo: na kúsku jezevčího masti osmažiť cibuľu, očistiť a pokrájať dve až tri jablká, opražíme ich na pripravené cibuľke. Čistí to žalúdok a pomáha celému tráviacemu traktu.Jazvecov a medvedie sadloLieči sa tým všetky ochorenia dýchacej sústavy - hlavne z prechladnutia. Omrzliny. Rozpařit sa vo vani alebo parnom kúpeli a na poškodené miesta natierať tenkou vrstvou pri rozpařené kožu s otvorenými pórmi. Pomáha aj na rany, vyťahuje hnis a urýchľuje hojenie. V chladničke alebo mrazničke to vydrží mnoho rokov.Odborník sa vyjadruje k mastiMasť obsahuje tuky, ktoré sú veľmi užitočné ako zdroj energie. Pri ochorení človek stráca energiu. Sadlo túto energiu dodá. Masť obsahuje vitamíny ADEK, ktoré sú rozpustné v tukoch. Tie pomáhajú k regenerácii organizmu a hojenie rán, Vitamín A napomáha hojeniu a regenerácii. Vitamín E je veľmi silný antioxidant. Vit. D aj K sú tiež veľmi užitočné pre organizmus.