Bolesti hlavy, migrény


Bolesť hlavy vznikajúce okolo poludnia
Vzniká od únavy. Sadnúť si rovno, uvoľniť sa a masírovať štípavým spôsobom kožu celej hlavy. Potom sa uvoľniť, zavrieť oči a posedieť 2 - 3 minúty. Hlava sa uvoľní a prestane bolieť.

Ľudový recept pri bolestiach hlavy
Berieme mladých brezové vetvičky, tam fytoncidy. Robíme z nich venček a nosíme na hlave.
bolesti hlavy
Schladiť v mrazničke soľ, pri bolesti hlavy vyňať z mrazničky soľ, dať jej trochu do gázy, zabaliť, položiť na vrchol hlavy a na 15 min. si ľahnúť. Obvykle bolesť mizne.
migréna
Pol kg pomarančov, dôkladne ich umyjeme a roztlačíme ich, 100 g postrúhaného chrenu, 300 g medu, zalejeme 1 l bieleho vína a jednu hodinu na vodnom kúpeli nahrievame. Precedíme, to vychladne, a berieme po 50 g päťkrát šesťkrát za deň. Pri začiatku záchvatu začať brať. Záchvaty menej časté a slabšie.
Ako znížiť bolesti pri migréne
Prvé cvičenie: Patou bosé nohy robíme masáž medzi palcom a druhým prstcem druhej bosé nohy asi minútu. Potom tlačíme pätou na ďalší bod medzi malíčkom a štvrtým prstcem. Tiež minútu. Potom vymeníme nohy.
Druhé cvičenie: masáž uší dlaňami kruhovými pohybmi.
Bolesti hlavy a zlý spánok
Pred spánkom prehriať nohy v teplej vode a vypiť pohár teplého mlieka s 1 ČL medu. A ešte lepšie by bolo vypiť pred spaním pohár teplej vody, do ktorej pridáme 1 čl jablčného octu a 1 ČL medu. Tento nápoj normalizuje prácu čriev. Pri zlej funkcii čriev môže bolieť hlava a dochádza k tomu, že človek zle spí.
migréna
Vezmeme maslo, pridáme práškovú škoricu. Umyjeme tvár teplou vodou, potom vtierame zmes do spánkov a do čela.